top of page
חיפוש

השבוע השלישי: נשימה עמוקה, ולמים העמוקים!

  • אביגיל שפירא
  • 24 בנוב׳ 2015
  • זמן קריאה 2 דקות

השבוע השלישי: נשימה עמוקה, ולמים העמוקים!

אחרי שבועיים של הקדמה לדיפלומטיה ופיתוח אישי, השבוע צללנו ישירות למים העמוקים של חיי הדיפלומט. במקום להגיע לכיתתנו המוכרת מצאנו עצמנו בבית מלון, לבושים בלבוש רשמי, כאשר המתינו לנו על השולחן סכין ומזלג, למרות שהשעה עוד הייתה מוקדמת בבוקר, הרבה לפני ארוחת הצהריים. כך התחילה סדנת הנימוסים וההליכות הראשונה שלנו, בה למדנו איך לפנות לרמי דרג, כיצד ללחוץ ידיים כהלכה, להתלבש ולקפל בחינניות חסה בארוחת הצהריים.

בהמשך השבוע השלמנו את סדנת הדיבור מול קהל, אשר את החלק הראשון שלה עברנו בשבוע הקודם. העבודה הקשה השתלמה: ניכר שיפור ביכולות הפרונטליות שלנו. בנוסף, עברנו סדנת ניהול צוות וניהול פרויקטים. אך התרגיל המעשי, שממנו למדתי יותר מכל, היה ההכנה שלנו לפגישה דיפלומטית אמיתית. כל זוג צוערים ייפגש בקרוב עם דיפלומט זר המוצב בארץ. לקראת פגישה זו למדנו כיצד בונים תיק מדינה, מהם הנושאים שיש להעלות בפגישות מסוג זה, וכמובן - מה לא לשאול...

בין לבין כל אותן סדנאות ותרגילים פרקטיים, הקשבנו להרצאות עומק מרתקות על היחסים הבילטרליים (דו-צדדיים) של ישראל עם מדינות העולם. למדנו על היחסים של ישראל עם ארה"ב, על היחסים עם הממשל הפדרלי ויחסים עם מדינות ארה"ב (States), וכמובן על יחסי ישראל עם שכנתה המושלגת של ארה"ב – קנדה. ולאחר שלמדנו על צפון אמריקה, העמקנו גם במדינות אליהן הסבירות שנישלח בשנה הקרובה גדולה יותר.

בנוסף, למדנו על מדינות אירואסיה, הידועות לרובנו כמדינות ברית המועצות לשעבר. למדנו להבדיל בין המדינות ששמותיהן נגמרים ב-״סטן״, על יחסיה של רוסיה עם המדינות הסובבות אותה, על מדינות הבלקן ועל יתרונה התרבותי של ישראל ביחסיה עם המדינות הללו. מחלקת אפריקה הגיעה והסבירה שהשירות באפריקה מעניין באותה המידה שהוא מאתגר, שיש לישראל הרבה מה לתרום באותן מדינות, ושזו חוויה של פעם בחיים לשרת ביבשת בעלת הפוטנציאל הרב ביותר לפיתוח הגדול הבא. לקינוח למדנו גם על אמריקה הלטינית, על תמיכתה ההיסטורית בישראל, על הקהילות היהודיות הגדולות המתגוררות בה ועל האתגרים המדיניים שיש למדינת ישראל באותן מדינות המוכרות לישראלים בעיקר במסגרת ״טיולים של אחרי צבא״.

ומהו שיא השבוע? זכינו להיות נוכחים בפגישה הדיפלומטית הראשונה של רובנו; דיאלוג בין-פרלמנטרי אשר התקיים בין נציגי הכנסת לבין משלחת הפרלמנט האירופי בבית המחוקקים הישראלי. אין ספק שפגישה זו לימדה אותנו רבות על יחסי ישראל-אירופה, ונראה כי חברי המשלחת וחברי הכנסת שהשתתפו במפגש התרגשו לקבל אותנו באותה מידה שאנחנו התרגשנו להיות שם, אם לא יותר. הודות לכלים המעשיים שקיבלנו השבוע וכמות הידע שספגנו על אודות המרחבים השונים אליהם נישלח במהלך החיים המקצועיים שלנו, נראה שהברכה שחבר הכנסת פרי נתן לנו– "אני מאחל לכם שתגיעו רחוק" - כבר לא נשמעת כל כך מפחידה.


 
 
 

© 2015 by MFA Cadets. 

bottom of page